Vindusdesign i Tønsberg

 

En dag tidlig på våren 2016, var jeg innom Tønsberg en tur. Var innom en trivelig kafe, med dobbelt så trivelig sjef. Jeg tok en kaffe og fortalte at jeg solgte kort og om de kunne være interessert i å selge det. Jaja, det ville de gjerne! Men Kjersti lurte på en annen liten ting. Hun og mannen hadde planer om å starte et flunkende nytt og urbant bydelshus i hjertet av byen. Så i neste setning lurte hun på om jeg kunne tenke meg å designe både logo og vindusdekor til dette huset? Wow! Så spennende, tenkte jeg. "Det jeg ikke gjort før, så må nesten se huset og vinduene", sa jeg. 
"Ja, selvsagt", sa Kjersti. "Stikk innom Tollbodgaten 19"
"ok", sa jeg Det som møtte meg i Tollbodgaten 19 var ikke et lite lokale, men et helt kvartal med vindu så store som kampesteiner (for det er vel veldig stort?).  "Vil du ha oppdraget?", spurte Kjersti
"JA!", sa jeg (med fryd utapå kroppen og litt skrekk inni)

Og dermed var det hele igang. Jeg startet med å tegne/skissere/tenke og kaste ball med Kjersti With om deres spennende prosjekt Bydelshuset. Dager med planlegging, tilbakemeldinger, kaffe, lange netter, redigering og flikking. Og vipps (eller altså, etter hardt arbeid) trykket jeg på SEND. Illustrasjonene var ut av mine hender og tatt inn i varmen hos flinke vindusfoliefolk. Mine tegninger i tre ganger tre meter! Huset åpnet nå i høst, og i går fikk jeg gleden av å endelig se vinduene i levende live. Skikkelig stas å se strekene mine i virkelighetsnærstørrelse. Vi slo av en prat og fant ut at livet gir mer enn man forventer om man er åpen for en prat over en kopp kaffe. Vær obs på det!